kąty w trojkacie
5-latek: Oblicz katy trojkata α β γ jesli α=2β i α=3γ
Chyba jakies zacmienie mam
29 gru 23:08
Metis: Brzydkie te kąty wyjdą
29 gru 23:12
5-latek: Czesc
Metis 
Wiem ze brzydkie bo takie sa w opdpowiedzi
Tylko jak to obliczyc
29 gru 23:13
5-latek: | | 2 | | 1 | | 8 | |
ma wyjsc tak 98 |
| 49 |
| i 32 |
| |
| | 11 | | 11 | | 11 | |
29 gru 23:15
Metis:
| | α | | α | |
α+β+γ=180o ⇔ α+ |
| + |
| =180 o / 6 itd |
| | 2 | | 3 | |
29 gru 23:17
29 gru 23:18
5-latek: Dziekuje

ale jestem teraz
29 gru 23:21
Metis: Można też tak:

α+β+γ=180
o
3β+γ=180
o
4γ+β=180
o
29 gru 23:30