matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z cyklu Udowodnij że :/
d0m3n4r:
Z cyklu Udowodnij że
jeżeli b ≠ 0 i a ≠ −b, to
a
b
*
a
a+b
=
a
b
−
a
a+b
Somebody help? nie przepadam za dowodami, jak pewnie większość
29 gru 13:27
Adamm:
a
a
a(a+b)−ab
a
2
a
a
P=
−
=
=
=
=L
b
a+b
b(a+b)
b(a+b)
b
a+b
29 gru 13:38
d0m3n4r:
Dziękuję
29 gru 14:04