matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;.;
julia:
{√3}{2}cos
π
12
+ 1/2 sin
π
12
Jak obliczyć?
29 gru 13:21
cosinusx:
α
α
Skorzystaj ze wzorów na sin(
) i cos(
)
2
2
29 gru 13:54
Janek191:
√
3
π
1
π
π
π
π
π
cos
+
sin
= sin
cos
+ cos
sin
=
2
12
2
12
3
12
3
12
π
π
5 π
= sin (
+
) = sin
=
√
0,5*( 1 − cos
5π
6
)
=
3
12
12
√
6
+
√
2
=
√
0,5*(1 + 0,5
√
3
)
=
4
29 gru 21:20