dt | ||
∫ x cos (5x2 + 12) dx = | t = x2, dt = 2x dx, | = xdx | = | |
2 |
dt | 1 | 1 | ||||
∫ | cos (5t + 12) = | ∫ cos (5t + 12) dt = | sin (5t + 12) + C = | |||
2 | 2 | 2 |
1 | |
sin (5x2 + 12) + C | |
2 |
1 | ||
W odpowiedziach ułamek wynosi | , co faktycznie mogłoby wyjść, gdyby za t = 5x2 ... | |
10 |
1 | ||
Najlepiej podstwić: 5x2 + 12 = t , 10xdx = dt , xdx = | dt | |
10 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |