aaa
olee: jakie mogą być nietypowe, podchwytliwe, równania kwadratowe? dacie jakies przykłady?
28 gru 23:39
Adamm: nie ma w równaniach kwadratowych niczego podchwytliwego
równania z parametrem to chyba najgorsze co się może trafić
28 gru 23:50
Lic-baza: Rozwiąż równanie
x2+18=9|x|
Dla jakich wartości parametry m nierówność jest prawdziwa dla każdej liczby rzeczywistej x
mx2+(m−3)x+2−m<=0
ODP.
1.x={−6,−3,3,6}
2. Nie ma takiego m
Powodzenia 😃
29 gru 00:40
relaa:
(x2 − 5x − 2)2 − 5(x2 − 5x − 2) − 2 = x
29 gru 00:51