matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciaglosc funkcji.
NoName:
zbadaj ciaglosc w fukncji. w Odp ze funkcja jest ciagla.
1
f(x)= 4x+
x<0
6
1
x=0
6
√
x+9
−3
x>0
x
1
f(0)=
6
1
1
lim
x−>0
−
4x+
=
6
6
√
x+9
−3
√
x+9
−3
√
x+9
+3
x
0
lim
x−>0
+
=
=
=
x
x
√
x+9
+3
√
x+9
+3
6
gdzie jest blad ? bo z moich obliczen nie wynika aby byla ciagla. Z gory dziekuje za pomoc.
28 gru 22:23
Janek191:
Ma być − ostatni wiersz :
1
1
lim
=
√
x + 9
+ 3
6
x→0
+
28 gru 22:27
NoName:
skad ta jedynka sie tam wziela ? x+9−9=x
28 gru 23:19
Adamm:
x
1
=
x(
√
x+9
+3)
√
x+9
+3
28 gru 23:51