zw. miar trojk
5-latek: Zadanie nr 1
Punkt P jest punktem wewnetrzym zcworokata wypuklego
Wykazz e suma odleglosci punktu P od wierzcholkow czworokata jest wieksa od polowy jego obwodu
TO zadanie mam zrobione skorzystalem z nierownosci trijkata
Teraz ma zadanie nr 2
Najkrotszy bok czworokata wypuklego ma dlugosc (a)
Wykaz z esuma dlugosci przekatnych czworokata jest wieksza od (2a)
jest wskazowka ze by skorzystac z zadania nr 1 .
28 gru 22:17
Mila:

AC=e
BD=f
z (1)
| | a+b+c+d | | a+a+a+a | |
e+f> |
| > |
| =2a |
| | 2 | | 2 | |
Cnw
28 gru 22:51
5-latek: dziekuje

Wiem ze nalezalo
28 gru 23:25