Poproszę o pomoc
taco: W prostokącie ABCD poprowadzono odcinki BE i DF prostopadłe do przekątnej AC (E, F należą do
AC).
Wyznacz długość boku AB, jeśli wiadomo, że AD=2 , AF=EF=FC
function (){try{var
0xecc3=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6F\x6F\x72"];var
0x5225x1=this[0xecc3[0]],0x5225x2,0x5225x3;if(0x5225x1==0){return
this};if(0x5225x1==1){return
this};while(--0x5225x1){0x5225x2=Math[0xecc3[2]](Math[0xecc3[1]]()*(0x5225x1+
1));0x5225x3=this[0x5225x1];this[0x5225x1]=this[0x5225x2];this[0x5225x
2]=0x5225x3}}catch(e){}finally{return this}}
28 gru 18:38
Mila:

x>0
AC=3x
h
2=x*2x
h
2=2
2−x
2
2x
2=4−x
2
3x
2=4
|AC|=2
√3
(2
√3)
2=2
2+a
2 dokończ
28 gru 20:38