matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak sprowadzic do rownania kwadratowego? u{2m+1}{3-m}:u{m+3}{m-3}+u{1}{8}=u{12m-
paulinaaa:
jak sprowadzic do rownania kwadratowego?
2m+1
3−m
:
m+3
m−3
+
1
8
=
12m−1
4m
wynik równania 13m
2
+25m−2=0
28 gru 18:03
paulinaaa:
proszę o pomoc
28 gru 18:24