całka
OLa123: | | sinxcosx | |
∫ |
| dx=...zapisałam ja w prostszej postaci ale nwm czy to cos mi |
| | √3sin2x−7cos2x | |
pomoże:
| | sinxcosx | |
∫ |
| dx = |
| | √−7+10sin2x | |
28 gru 17:04
Adamm: podstaw t=−7+10sin2x
28 gru 17:05
OLa123: wyszło mi: U{1]{10}
√−7 +10 sin2x +C
| | −1 | |
a ma wyjść: |
| √3sin2x−7cos2x +C |
| | 4 | |
28 gru 17:36
28 gru 17:37
OLa123: powiedziałby ktoś gdzie robię błąd czy może to błąd w odp.?
28 gru 17:46
Adamm: t=−7+10sin
2x
dt=20sinxcosx
| 1 | | 1 | | 1 | |
| ∫ |
| dt = |
| √3sin2x−7cos2x+c |
| 20 | | √t | | 10 | |
28 gru 17:49
28 gru 17:50
OLa123: dziękuje Ci bardzo
28 gru 17:54
OLa123:
28 gru 17:54