matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
ala:
∫(2+e
x
)
2
dx
28 gru 15:44
Jerzy:
= ∫4dx + 4∫e
x
dx + ∫(e
x
)
2
dx w ostatniej podstaw: e
x
= t
28 gru 15:46
Jerzy:
1
= 4x + 4*e
x
+
e
2x
+ C
2
28 gru 15:47