matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamiana jednostek
Ania:
Jak policzyć : 1/3 * Q = wynik ma wyjść w m
3
Dane: Q= 253 m
3
/h
28 gru 13:01
Jack:
m
3
jesli Q = ... [
] to nie zamienimy tego w [m
3
] bez pomnozenia przez cos co ma [h]
h
28 gru 13:04