matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
szofer:
jak obliczyć pochodną z f(x)=
3
√
2−x
? Istnieje jakiś wzór, czy jest jakiś sposób żeby z tym sobie poradzić?
28 gru 12:43
Jerzy:
f(x) = (2 − x)
1/3
1
f'(x) =
(2−x)
−2/3
*(−1)
3
28 gru 12:46
szofer:
dziękuję bardzo
28 gru 12:47