matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa z parametrem
Help:
Wyznacz wartość parametru m dla ktorych ZW f (x)= x'2 − (m+4)x+m'2+4 był przedział <−1,+%)
28 gru 12:25
Jerzy:
Δ
Warunek: −
= −1
4a
28 gru 12:43
Help:
I co dalej?
28 gru 16:10
Janek191:
Δ = b
2
− 4 a c = m
2
+ 8 m + 16 − 4*1*(m
2
+ 4) = m
2
+ 8 m + 16 − 4 m
2
− 16 = = −3 m
2
+ 8m
−Δ
3 m
2
− 8 m
q = =
=
= − 1
4a
4*1
3 m
2
− 8 m = − 4 3 m
2
− 8 m + 4 = 0 Δ
m
= 64 − 4*3*4 = 64 − 48 = 16
8 − 4
2
8 + 4
5
m =
=
lub m =
=
6
3
6
3
2
5
Odp. m =
lub m =
3
3
=============================
28 gru 17:02
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick