matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyzacz miarę kąta ostrego alfa
/:
Wyznacz miarę kąta ostrego alfa, jeżeli
√
3
sin alfa + cos alfa / cos alfa = 2 (odp alfa = 30 stopni)
28 gru 11:10
Eta:
√
3
sinα+cosα
=2
cosα
√
3
tgα+1=2
√
3
tgα=1 / :
√
3
√
3
tgα=
3
α=30
o
28 gru 16:25
/:
dziekuje
28 gru 18:01