matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skrocenie liczb
jaa:
https://zapodaj.net/7c5c25f0b06d1.bmp.html
−> jak to zrobić ? skrócenie liczb jeszcze jedno pytanie −3a
m
:3/4
m
(jak to wyliczyc?)
27 gru 16:13
Adamm:
robiłeś sobie testy na osobowość?
27 gru 16:21
jaa:
co ? o co chodzi?
27 gru 16:22
jaa:
nie to zdj
https://zapodaj.net/33208ff9ab21b.bmp.html
27 gru 16:27
Jack:
−3a
m+n
b
m−n
c
−3
a
m+n
b
m−n
=
*
*
* c =
−1,5a
m
b
−n
1,5
a
m
b
−n
−3
=
* a
m+n − m
* b
m−n − (−n)
* c =
3
−
2
2
= − 3 * (−
) * a
n
* b
m−n + n
* c = 2a
n
b
m
c
3
27 gru 16:49
jaa:
−3a
m
:3/4
m
= −3a
m
* 3/4
−
m
dobrze? co dalej
27 gru 16:52