| x | 2 | 2x | 1 | ||||
−1 | = | +2 | prosze o rozwiązanie tych równań please........... | ||||
| 5 | 3 | 3 | 2 |
| 5x | 2 | 4x | 1 | ||||
−1 | = | + | |||||
| 6 | 3 | 3 | 2 |
| 3X | 2 | x | 1 | ||||
+3 | = | −3 | |||||
| 2 | 3 | 3 | 2 |
| x | 2x | 5 | 5 | ||||
− | = | + | |||||
| 5 | 3 | 3 | 2 |
| 3x | 10x | 10 | 15 | ||||
− | = | + | |||||
| 15 | 15 | 6 | 6 |
| 7x | 26 | |||
− | = | |||
| 15 | 6 |
| 390 | ||
−7x= | ||
| 6 |
| 2 | ||
x=−9 | ||
| 7 |
iksy na jedną, wiadome na drugą i robisz wszystko, by wyliczyć x (głównie wspólny mianownik)