matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
Justyna:
Oblicz: 8
2
−
√
5
: 0,5
3
√
5
(te pierwiastki w obu liczbach maja miec indeks gorny, nie umiem tego tutaj tak wstawic).
27 gru 13:48
===:
8
2−
√
5
2
6−3
√
5
=
=2
6−3
√
5
+3
√
5
=2
6
0,5
3
√
5
2
−3
√
5
27 gru 13:55