matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
złozenie funkcji
orbit:
⎧
0,x=0
Niech f:N→N oraz g: →N takie że f(x)=x+1 oraz g(x)=
⎩
x−1, x ≥ 1
Oblicz g o f oraz f o g.
26 gru 08:44
Janek191:
( g o f) (x) = g ( f(x)) = g( x + 1) = x ( f o g) (x) = f ( g(x)) = f( x − 1) = x
26 gru 09:23