matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
BEZWZGLĘDNOŚĆ
ala:
proszę o pomoc
1
oblicz:I1−
πI
2
rozwiąż równania i nierówności:IXI=−1 IXI>−8
13 sty 18:11
Godzio:
1
1
|1−
π| =
π−1
2
2
|x| = −1 sprzeczność bo |x| ≥ 0 |x| > −8 dla x∊ R bo bezwzględność jest zawsze większa od liczby ujemnej
13 sty 18:13
ala:
Dziękuję
13 sty 18:25