trygonometria
Marcin: Niech a = sin (10
o), b = sin (50
o),c = sin (70
o)
| | a+b | | 1 | | 1 | | 1 | |
Ile wynosi wartość 8abc( |
| )( |
| + |
| − |
| ) |
| | c | | a | | b | | c | |
24 gru 12:02
an: sinα+siβ =....⇒a+b=c
25 gru 10:26
Marcin: NIe rozumiem co napisałes i o co chodzi?
25 gru 10:37
an: sinα+siβ = ..
wstaw dane z zadania to zrozumiesz
25 gru 11:18
Marcin: sinα+sinβ =2sin30osin(−20o) i co dalej?
25 gru 12:53
25 gru 14:10
an: sin(90o−α)=?
25 gru 14:28
Marcin: no wiec a+b=c wiec zostało policzyc 8abc(1/a+1/b−1/c)
25 gru 15:17
an: sinα+sinβ =2sin30ocos(−20o)=sin 70o
po wymnożeniu 8((a+b)c−ab)=..trochę przekształceń=6
25 gru 18:56