1 | 1 | |||
Jeśli f(x):R→R oraz dla x≠0,1 zachodzi f(x)+f( | )=(2x−1)2+f(1− | ). Jak polliczyć | ||
1−x | x |
⎧ | f(3)+f(−1/2)=25+f(2/3) | |
⎨ | f(2/3)+f(3)=1/9+f(−1/2) | |
⎩ | f(−1/2)+f(2/3)=4+f(3) |
1 | 1 | |||
f(x)+f( | )=(2x−1)2+f(1− | ) | ||
1−x | x |
1 | 2 | |||
f( | )+f(1−1/x)=( | −1)2+f(x) | ||
1−x | 1−x |
2 | ||
f(1−1/x)+f(x)=(2− | −1)2+f(1/(1−x)) | |
x |
x+1 | ||
−a+b+c=( | )2 | |
x−1 |
x−2 | ||
a−b+c=( | )2 | |
x |
8 | 8 | |||
Wa=8x2+ | −8x− | +4 | ||
x2 | x |
2 | 2 | |||
f(x)=2x2+ | −2x− | +1 | ||
x2 | x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |