kat
Kami: W trójkacie ABC punkt D lezy na AB tak ze AD=AC,CD=AB, ∡ ACB=50o. Oblicz miare kata ∡BAC.
23 gru 20:18
Kami: Czy ktos to umie?
26 gru 16:24
5-latek:
26 gru 16:57
Kami: A jak to policzyć?
26 gru 17:16
Kami: A jak to policzyć?
26 gru 17:18
5-latek: Z tego ze AC= AD wiemy ze ΔCAD jest Δrownoramiennym
Teraz zastomow sie czy czy ΔCAD ≡ΔABC ( ≡oznacza przystwanie trojkatow
jesli tak to ΔABC jest rownoramienny to juz po zadaniu
26 gru 17:38
Kami: No własnie nie widze czemu ΔCAD ≡ΔABC
26 gru 17:41
5-latek: Chyba za bardzoe sie pospieszylem z tym przystawaniem
Moze
Mila 
cos popmoze .
26 gru 17:46
Mila:
Czy to zadanie jest otwarte czy zamknięte?
26 gru 19:03
Kami: otwarte, kolga mi powiedział ze jemu wyszło 100 ale niewiadomczy dobrze
26 gru 19:08