matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkty na kole
Januż:
hej! Proszę o pomoc w wyliczeniu punktu na okręgu przy podanych punktach środka, długości promienia oraz kąta promienia S = 10,10 r = 5 α = 40 (stopni)
23 gru 19:07
Januż:
x = a + r * cos(α) y = a + r * sin(α) izi !
23 gru 19:21