matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całke przez częsci
Oleo:
∫x(arctgx)
2
dx
23 gru 19:01
Jerzy:
Przecież masz jeden wybòr: v' = x , u = (arctgx)
2
23 gru 20:08
Mariusz:
1
v'=x , v=
(1+x
2
) wtedy się skróci z pochodną arcus tangensa
2
24 gru 03:35