matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętosc prostopadlosciany wynosi 240 stosunek krawedzi wynosi 2:3:5 oblicz pol
rrgs:
objętosc prostopadlosciany wynosi 240 stosunek krawedzi wynosi 2:3:5 oblicz pole powierzchni calkowitej wyszło mi 608 czy dobrze
23 gru 15:40
Jerzy:
Żle
23 gru 15:46
Jerzy:
2x*3x*5x = 240 ⇔ x
3
= 8 ⇔ x = 2 P = 2(4*6 + 4*10 + 6*10) = 2*124 = 248
23 gru 15:48