matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Marcin:
Bardzo proszę o pomoc. Rozwiąż:
x+5
11
+
=
2x−4
x+2
13 sty 18:05
Adamox:
x+5
11
(x+5)(x+2)
11(2x−4)
+
=
+
=
2x−4
x+2
(2x−4)(x+2)
(x+2)(2x−4)
13 sty 18:09
Adamox:
sory, ale przypadkiem nacinalem wyslij − dokanczam
13 sty 18:11