matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Iloczyn wektorowy
De:
Iloczyn wektorowy. ux(v+w)+vx(u+w)+wx(u+v)=uxv+uxw+vxu+vxw+wxu+wxv= wektor 0 Czy to jest dobrze? Jeżeli tak to prosiłbym o wytłumaczenie czemu wszystko się poskracało.
22 gru 14:15
Adamm:
uxv=−vxu stąd
22 gru 14:39