Czworokat wypukly
5-latek:

Wypukly szesciokat ABCDEF ma wszystkie boko rownej dlugosci i ∡BAF = ∡CDE
Wykaz ze CEIIBF
Wiec tak bedzie to szesciokat foremny
ΔBAF≡CDE ma podstawie cechy BKB
AB= CD
AF= DE
∡BAF=∡CDE
Z tych rownosci wynika ze BF = CE
BC=FE z zalozenia
Teraz by trzeba udowodnic ta rownoleglosc
pewnie trzebaby wykazac ze czworokat BCEF jest rownoileglobokiem ale jak
21 gru 19:56
Mila:
1) ΔCDE≡ΔBAF cecha bkb⇒
|BF|=|CE|
2) Czworokąt BCEF jest równoległobokiem ponieważ ma boki przeciwległe równe.
21 gru 20:05
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
pozdrawiam
takie proste ze az za proste .
21 gru 20:13
5-latek: Teraz sobie Milu poczytam o kącie zewnetrzym trojkata bo potrzebne bedzie do dowodu w
trojkacie .
21 gru 21:00