Pomocy!
Nick: W trójkącie ABC: BC= 7√2. kąt CAB=45 stopni, kąt BCA=30 stopni. Oblicz długość boku AB.
21 gru 19:16
5-latek: Podejrzewam twierdzenie sinusow
21 gru 19:17
Nick: Czyli?
21 gru 19:19
21 gru 19:19
5-latek: Przeciez rysunek do zadania to byl nietrudny .
21 gru 19:21
Nick: Nie do końca kojarzę to twierdzenie sinusów, ale już sobie o nim poczytałem i wyszło mi 7,
chyba dobrze, co?
21 gru 19:24
Adamm: jest dobrze
21 gru 19:27
5-latek: dobrze .
21 gru 19:27
Nick: Dziękuję ślicznie
21 gru 19:28