Określ dziedzinę fukcji
Nick:
21 gru 18:49
Janek191:
2 − x − x
2 ≥ 0 i x ≠ 0
Dokończ
21 gru 18:51
Ajtek:
x≠0 i 2−x−x
2≥0
Działaj

.
21 gru 18:51
Nick: Mam x1=1 oraz x2=−2
I co teraz?
21 gru 18:58
Janek191:

x
2 + x − 2 ≤ 0
( x + 2)*( x − 1) ≤ 0
a > 0
więc
x ∊ < − 2, 1> i x ≠ 0
Df = < − 2 , 0) ∪ ( 0, 1>
=====================
21 gru 19:03
Mariusz:
Narysuj parabolkę zaznacz na niej miejsca zerowe i odczytaj przedział
na którym parabolka znajduje się powyżej osi OX
Nie zapomnij wyłączyć punktu x=0
21 gru 19:03
Nick: Dziękuję
21 gru 19:05