matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż sumę na czynniki i oblicz wartość wyrażenia.
miszalinka:
Rozłóż sumę na czynniki i oblicz wartość wyrażenia. dla y= −
1
7
32(y
2
− 3) − 25 (y
2
−3)
13 sty 17:41
taa:
32y
2
− 96 − 25y
2
+ 75= 7y
2
− 21 7*1/49 − 21= 20 6/7 ? sprawdź wynik
13 sty 18:00