lesniczkowki
odleglosc:

Wieza obserwacyjna znajduje sie w równych odleglosciach od trzech lesniczówek A, B, C
a] oblicz odleglosc wiezy od lesniczowki
b] w jakiej odleglosci od drogi laczacej lesniczówki A i B znajduje sie wieza obserwacyjna?
Rysunek:
Odleglosci AB− 13,5
BC. 7.2
Ten trojkat jest prosty
21 gru 15:28
Janek191:
Δ jest prosty ? Raczej prostokątny
21 gru 17:16
===:
21 gru 17:17
Adamm: P=
√14,4*6,752*0,9=24,3
d=3,6
21 gru 17:24
odleglosc: a skąd wiesz, że ta wieża jest w odległości równej promieniowi tego trójkąta?
21 gru 20:35
Adamm: nie rozumiem co znaczy "promień tego trójkąta"
21 gru 20:37
Jack: skoro od pewnego punktu mamy rowna odleglosc do 3 innych punktow to jakbysmy narysowali okrag
przez te 3 inne punkty to otrzymamy rowna odleglosc gdyz wynosi ona zawsze promien.
21 gru 20:42