Czy pochodna jest dobrze obliczona?
PaulSoul: | | x | |
(x√2x−3)'=√2x−3+ |
| ? |
| | 2√2x−3 | |
21 gru 15:27
Jerzy:
w ostatnim liczniku 2x
21 gru 15:29
PaulSoul: | | 2x | |
W taki wypadku |
| ? |
| | √2x−3 | |
21 gru 15:32
Jerzy:
| | 2x | | x | |
Nie .... |
| = |
| |
| | 2√2x− | | √2x−3 | |
21 gru 15:33
PaulSoul: Dziękuję bardzo i jeszcze czy to jest ostateczna forma czy mogę jeszcze coś z tym zrobić?
| | x | |
√2x−3+ |
| czy ta suma jakoś przejdzie do licznika i wyjdzie coś takiego? |
| | √2x−3 | |
21 gru 15:39
21 gru 15:44
PaulSoul: | x(2x−3) | | 2x2−3 | |
| = |
| |
| √2x−3 | | √2x−3 | |
21 gru 15:57
PaulSoul: Przepraszam ale nie mam pojęcia co dalej powinienem z tym zrobić.
21 gru 15:58
Adamm: | | x | | 2x−3 | | x | | 3x−3 | |
√2x−3+ |
| = |
| + |
| = |
| |
| | √2x−3 | | √2x−3 | | √2x−3 | | √2x−3 | |
21 gru 16:00
PaulSoul: Dziękuję serdecznie.
21 gru 16:02