wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego
abxxxx: wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego tworzy z krawedzia boczna kat alfa .
wyznacz objetosc jesli pdosta ma pole rowne P
wynik:
V=P{2P}/(6tgα)
20 gru 20:24
abxxxx: V=P*√2P/6tgα
20 gru 20:26
Eta:
| | d2 | | √2P | |
Pp= |
| ⇒ d=|AC|= √2P |OC|= |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | √2P | | P*√2P | |
V= |
| P* |
| = |
| [j3] |
| | 3 | | 2tgα | | 6tgα | |
20 gru 20:40
Eta:
Co tak milczysz?
20 gru 21:00
Eta:
Ot ...."cfffffffffffaniak" ... przepisał i ...........
20 gru 21:13
abxxxx: Dziekuje bardzo

, nie przepisalem po prostu zajalem sie innymi zadaniami i zapomnialem tu
zagladnac

Taka to moja pamiec
20 gru 22:19
Eta:
20 gru 22:58