pochodna
pochodna: policz pochodna funkcji
f(x)ex4 (x do potegi 4)
20 gru 18:46
xxx: Oznacz w(x)=x4 i oblicz w'(x), z(w)=ew i oblicz z'(w), f'(x)=w'(x)*z'(w) a wynikiem będzie
f'(x)=4x3*ex4
20 gru 18:49
xxx: Jest to liczenie pochodnych funkcji złożonych, x4 jest funkcją wewnętrzną, ef.wewnętrzna
jest funkcją zewnętrzna, pochodną f(x) jest iloczyn pochodnych obu tych funkcji.
20 gru 18:54
pochodna: a jezeli chodzi o funkcje f(x)=2(x2+x), co bedzie tutaj funkcja wewnetrzna i zewnetrzna ?
20 gru 19:30