matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
Scoaga:
oblicz lim dazy do nieskonczonosci (3x
4
−x
2
+6) Prosze o wytłumacZenie
20 gru 10:34
Janek191:
1
6
lim
x→ −
∞
( 3 x
4
− x
2
+ 6) = lim
x→ −
∞
x
4
*( 3 −
+
) =
x
2
x
4
= [ +
∞
*( 3 − 0 + 0)] = +
∞
20 gru 10:40