matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij, wk trójkącie prostokątnym
udsigry:
Udowodnij, że w trójkącie prostokątnym o bokach a,b,c , promień okręgu wpisanego r, wyraża się
ab
wzorem r=
a+b+c
19 gru 23:19
Eta:
ab
a+b+c
P=r*p P=
p=
2
2
2P
ab
r=
=
a+b+c
a+b+c
19 gru 23:22
udsigry:
Dziękuje bardzo
19 gru 23:26
udsigry:
a+b
Jak by jeszcze nie było by problemem R+r=
2
20 gru 00:01