ttt
tole: | | 108 | |
jestem w końcówce zadania mam r=33√2 i H= |
| |
| | r2 | |
jak obliczyc h? ile to jest (3
3√2)
?
19 gru 23:17
Alky: Po prostu podstaw i policz ... 108 skróci się z 9 ( po podniesieniu do 2) a potem
niewymierność
19 gru 23:23
tole: dzieki

wyłączam niewymiernosc pierwiastek 3 stopnia ale nie zgadza mi sie z odpowiedziami, gdzie robie
bład?
| | 108 | | 12 | | 3√2 | | 3√2 | | 123√4 | |
H= |
| = |
| * |
| * |
| = |
| = 63√4 |
| | 93√2 | | 3√2 | | 3√2 | | 3√2 | | 2 | |
a w odp jest 6
3√2
19 gru 23:43
yht:
na samym początku podstawienia jest błąd
| 108 | | 108 | | 108 | |
| = |
| = |
| = ... |
| r2 | | (33√2)2 | | 93√4 | |
i wyjdzie wynik z odpowiedzi
20 gru 07:56