Czworokąty na płaszczyźnie kartezjańskiej
Smutny słaby uczeń: Sprawdź czy czworokąt ABCD jest rombem, gdy:
A=(−1,3) B=(2,1) C=(5,3) D=(2,5)
19 gru 23:12
Adamm: jest rąbem jeśli |AB|=|BC|=|CD|=|DA|
odległość punktu (x1;y1) od (x2;y2) to d=√(x1−x2)2+(y1−y2)2
19 gru 23:17
Eta:
Piszemy r
ombem
"r
ąbać można ........
19 gru 23:18
Adamm: przepraszam, rombem
19 gru 23:20
Eta:
19 gru 23:22
Smutny słaby uczeń: Dziękuje za pomoc

Poradziłam sobie z tym zadaniem. Już wiem, że to romb bo wszystkie
długości wynoszą
√13
19 gru 23:24