zadanka z funkcji
miki98: prosze o pomoc, zadanka z funkcji na jutro, kilka rozwiązanych juz by dużo pomogło zeby
zaliczyc
http://imgur.com/a/JnCzQ
19 gru 21:39
Mila:
Próbuj sama , poprawimy błędne rozwiązania.
19 gru 21:40
Adamm: 1. 4x2−49=0
2. m2−5m=0
3. 4m−16>0
4. a) 3x−21≠0, b) 4x+7≥0
5. proste y=a1x+b1 oraz y=a2x+b2 są równoległe gdy a1=a2
liczysz współczynnik kierunkowy oraz podstawiasz punkt by obliczyć wyraz wolny
6. f(2)=3, g(2)=3
7. m2−m−19=tgα gdzie α to kąt nachylenia prostej do osi OX
α=45o, m2−m−19=1
8. 6x−2y+8=0 to inaczej y=3x+4, proste y=a1x+b1 oraz y=a2x+b2 są prostopadłe gdy
a1a2=−1, liczysz współczynnik kierunkowy, obliczasz wyraz wolny
9. m2+m=12
10. a) y=f(x)+3
b) y=f(x−2)
19 gru 21:48
miki98: chciałbym ale nic z tego nie rozumiem
19 gru 22:08
miki98: dzięki btw
19 gru 22:08