matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji
Example:
Oblicz pochodną funkcji: y=sin(x
tg2x
)
19 gru 19:54
Adamm:
(sin(x
tg(2x)
))' = cos(x
tg(2x)
)*(x
tg(2x)
)' = cos(x
tg(2x)
)*x
tg(2x)
*(ln(x)tg(2x))'=...
19 gru 20:00