matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Wiki :
lim
x→0
+
ln(x=1)/
√
x
= ? powinno wyjść 0, dlaczego?
19 gru 19:17
Janek191:
H
ln (x + 1)
1
x + 1
lim
x→0
+
= lim
x→0
+
=
√
x
1
2
√
x
2
√
x
0
= lim
x→0
+
=
= 0
x + 1
1
19 gru 20:03
Wiki :
dziękuję
19 gru 21:34