sin -> cos
jaa: jak zamienić sin 45 na cos?
bo mam zadanie gdzie √2/2=sin45 ale ja mam wykres cos
19 gru 18:43
Adamm: sin(45o)=cos(45o−90o)
19 gru 18:46
19 gru 18:49
19 gru 18:50
jaa: =cos(45o−90o) nie ma tu takiego wzrou a−90o
19 gru 18:53
Adamm: jest sin(90o+α)=cosα
19 gru 18:59
jaa: ale przecież to nie to samo 00 lol
19 gru 19:07
jaa: sin(90 +45) = cos 45 rozumiem, ale dlaczego tak sobie dodałeś 90?
19 gru 19:09
jaa: nie +α tylko sin(90−α)=cosα
troche się pomieszało ale teraz rozumiem
19 gru 19:43