matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Karolina:
Jaka jest druga pochodna z: (2x+5)e
(
3x+4) ?
19 gru 17:36
Adamm:
f(x)=(2x+5)e
3x+4
f'(x)=3(2x+5)e
3x+4
+2e
3x+4
f''(x)=3(3(2x+5)e
3x+4
+2e
3x+4
)+6e
3x+4
19 gru 17:45