matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo, losowanie
suzi:
Z liczb 1, 4, 5, 6, 7 losujemy kolejno dwie (bez zwracania). Oblicz prawdopodobieństwo, że suma liczb jest mniejsza od 7 pod warunkiem, że za pierwszym razem wylosowano liczbę nieparzystą.
19 gru 17:21
suzi:
ktoś umie?
24 gru 12:08
Jerzy:
Prawdopodobieństwo warunkowe: |ΩI = 5*4 A = (1,4) (4,1) (1,5) (5,1) |A| = 4 B = (1,4) (1,5) ) (1,6) (1,7) (5,1) (5,4) (5,6) (5,7) (7,1) (7,4) (7,5) (7,6) |BI = 12 A∩B = (1,4) (1,5) (5,1) |A∩BI = 3
P(A∩B)
P(A/B) =
P(B)
24 gru 12:20
Jerzy:
3
P(A∩B) =
20
12
P(B) =
20
3
20
3
1
P(A/B) =
*
=
=
20
12
12
4
24 gru 12:41
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick