matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Marcin:
Jak pokazać, że lim (1+x)
1
x
=e ? x→0
19 gru 15:34
Jerzy:
1
= lim ( 1 +
)
1/x
= e
1
x
19 gru 15:35
Marcin:
Ale x→0, a nie do nieskończonosci
19 gru 15:38
Marcin:
Ale x→0, a nie do nieskończonosci
19 gru 15:38
Marcin:
Dobra już wiem
Dzięki
19 gru 15:40