Proste zadanie
Zadanie: Położenie ciała dane jest wzorem r(t)=30t −1,5t2. Oblicz średnią prędkość dla t0=2s i t2=8s
Całka oznaczona z 30t −1,5t2 podzielone przez 6s tak mam to zrobić ?
19 gru 12:00
Jerzy:
A co ma do tego całka ?
19 gru 12:14
Zadanie: Prawdopodobnie nic, bo wyniki wychodzą mi jakieś dziwne.
| | s | |
Myślałem tak vsr= |
| Droga z z całki. |
| | t | |
Ewentualnie 2 myśl jaka przyszła mi do głowy, to policzenie przemieszczenia i podzielenie go
przez 6 s
19 gru 12:20
===:
i tak zrób
19 gru 12:21
Jerzy:
Prędkość to pochodna przemieszczenia po czasie:
v(t) = 30 − 3t ..... i teraz podstawiaj, aby obliczyć prędkośći chwilowe.
19 gru 12:23
Zadanie: dla t2=24 t3=21 t4=18 t5=15 t6=12 t7=9 t8=6
19 gru 12:30
===:
PARANOJA
19 gru 12:42