Przepisanie funkcji rekurencyjnej iteracyjnie
Mariusz:
struct node* SortedMerge(struct node* a, struct node* b)
{
struct node* result = NULL;
/* Base cases */
if (a == NULL)
return(b);
else if (b==NULL)
return(a);
/* Pick either a or b, and recur */
if (a−>data <= b−>data)
{
result = a;
result−>next = SortedMerge(a−>next, b);
}
else
{
result = b;
result−>next = SortedMerge(a, b−>next);
}
return(result);
}
Jak przepisać tę funkcję rekurencyjną do postaci iteracyjnej
Dodatkowo można by wywalić obecnie zwracaną wartość do listy parametrów
aby móc z tego zrobić procedurę czyli funkcję typu void
19 gru 00:52