matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ttt
tole:
(3
1/3
)
1/2
((
)
6
)
1/3
5
3*
−1/4
2
18 gru 21:25
M:
16 kwi 06:06
Jolanta:
(((a
m
)
n
)
o
)
p
=a
m*n*o*p
3
1/3*1/2*6*1/3
=3
1/3
. licznik
5
2
2
((3*(
)
−1/4
)
6
)
1/3
=(3*(
)
1/4
)
2
=3
2
*(
)
1/2
. mianownik
2
5
5
3
1/3
3
−5/3
(1/3)
5/3
3
√
1/3
5
=
=
=
2
3
2
*
√
5
√
2/5
√
2/5
√
2/5
Nie wiem czy te nawiasy w mianowniku są dobrze napisane Po usunięciu niewymierności w mianowniku
1
Licznik
3
√
1/3
2
*
√
2/5
3
mianownik 2/5
16 kwi 11:40